Spital Regional, Centura de nord-vest, Sala Polivalenta, Aquapark, sunt doar câteva dintre obiectivele importante pentru Timișoara propuse Bancii Mondiale de Consiliul Judetean Timis.

Se selecteaza de catre Banca Mondiala si Federatia Zonelor Metropolitane si Aglomerarilor Urbane din Romania proiecte de investitii majore, iar Timisoara are o sansa sa obtina un loc pe lista finantatorilor.

Consiliul Judetean Timis a inscris in program 10 obiective pentru Timisoara, iar locuitorii sunt indemnati sa voteze o ierarhizare a acestor proiecte. Printre ele: Spitalul Regional, Institutul Oncologic, Sala Polivalenta, un nou stadion sau soseaua de mare viteza care sa lege Timisoara de Belgrad.

„Banca Mondiala si Federatia Zonelor Metropolitane si Aglomerarilor Urbane din Romania ne-au solicitat in cadrul campaniei „Alege prioritatile orasului tau” o lista de 10 investitii majore care sa fie finantate in Judetul Timis.

In urma analizei pe care am facut-o pot sa va anunt ca am propus urmatoarele obiective, pe care le consider esentiale pentru dezvoltarea Timisoarei si a Judetului Timis si a caror valoare depaseste 700 de milioane de euro: Sala Polivalenta, Stadion nou, Terminalul Intermodal, Institutul de Oncologice, Spitalul Regional, Centura Nord-Vest Timisoara, Aqua Park, Extinderea Aeroportului, Drum Eurotrans Timisoara-Moravita, Legatura rutiera dintre A1 si DN69.

Un aspect foarte important este ca voi, cetatenii, veti avea un rol important în continuare deoarece veti fi implicati in ierarhizarea acestor proiecte prioritare.

In acest sens, aveti la dispozitie chestionarului urmator unde puteti vota pana in 22 martie 2019: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra.

Intregul proces de selectie va fi gestionat de catre Banca Mondiala si Federatia Zonelor Metropolitane si Aglomerarilor Urbane din România.

Articolul precedentGhinion pentru șoferii indisciplinați. Poliția a făcut o razie în Timiș
Articolul următorCiocnire în lanț în apropiere de Timișoara. O tânără a fost rănită