Aeroportul Internaţional din Timişoara este transferat de la Ministerul Transporturilor către autorităţile locale, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

“Se aprobă transferul, cu titlu gratuit, al pachetului de 80% din acţiuni deţinut de stat la Societatea Naţională ‘Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia’ S.A. din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş într-un pachet de 55% din acţiuni şi, respectiv, în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara într-un pachet de 25% din acţiuni”, prevede actul normativ.

Ministerul Transporturilor a informat Parlamentul că nu susţine acest proiect.

Legea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională, în condițiile în care Guvernul Orban a emis un aviz negativ pentru această iniţiativă.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

Articolul precedentVIDEO 18:00 Noi dezvăluiri ale procurorului „Portocală”. Cum își „turna” Cosma Jr. adversarii
Articolul următorParcare etajată de 5 milioane de euro, în Timișoara. Peste 100 de locuri de parcare într-o zonă aglomerată a orașului