Copiii care au fost în vacanță după data de 15 august în Bulgaria, România și Spania nu vor începe școala la 1 septembrie. Un anunț în acest sens a fost făcut de virologul belgian Marc van Ranst, potrivit căruia pentru toți ceilalți elevi școala va începe la 1 septembrie cu anumite precauții și multe excepții de la regulă, informează realitatea.net

Zonele roșii ale pandemiei decise de guvernul federal sunt, pentru moment, nord-estul și sud-vestul Bulgariei, mai multe județe din România printre care București-Ilfov, câteva zone din Spania și două departamente franceze.

Potrivit virologului Marc Van Ranst, citat de televiziunea flamandă VRT, măsura li se va aplica și celor care au fost în vacanță în zone considerate sigure la început, dar care au devenit nesigure între timp.

Odată reveniți în Belgia, cei care au fost în vacanță în România vor fi nevoiți să facă testul Covid-19 și să se autoizoleze timp de 14 zile.

Anterior acestui anunț, prim-ministrul Sophie Wilmès declara că școala va începe la 1 septembrie cu așa-numitul „cod galben” care permite desfășurarea cursurilor întreaga săptămână, dar introduce diferite măsuri de distanțare socială. Excursiile școlare vor fi suspendate.

Guvernul federal a decis să acorde libertate în organizarea anului școlar autorităților regionale și locale, în funcție de situația epidemiologică locală.

 
Articolul precedentBani de la primărie pentru continuarea lucrărilor la o vilă din zona centrală
Articolul următorPeste 800 de noi cazuri de coronavirus, descoperite în urma testărilor, în ultimele 24 de ore. Situația pe județe