Timișoara Saracens a și-a prezentat primele 6 achiziții din această vară. Bănățenii au adus rugbyști de la rivalele Știința Baia Mare și Steaua, însă și tineri de viitor.

Primul nume se cunoștea încă de acum o lună, cel al lui Bidzina Shamkaradze, georgianul care în sezonul precedent a câștigat titlul de campion alături de Știința Baia Mare și care a mai evoluat în urmă cu 5 ani în tricoul timișorenilor.

Alți trei rugbyști au venit de la Steaua, toți vicecampioni în sezonul trecut roș-albaștri. Ionel Melinte, Damian Strătilă și Marius Lungu, toți în vârstă de 23 de ani vor evolua sub comanda lui Sosene Anesi.

Alți doi rugbyști medaliați în campionatul trecut și câștigători ai Cupei României vor juca și ei la Timișoara. Moa Maliepo și Hinckley Vaovasa vin de la CSM București, și au fost titulari în finala Cupei, când bucureștenii s-au impus cu 24-14.

Ultimii doi rugbyști ajunși la Timișoara sunt Andrei Perici, care în sezonul trecut a evoluat la Arad, și Dănuț Gabriel Jipa, un tânăr de 19 ani venit de la Știința Petroșani.

Am fost nerăbdător să lucrez cu noii veniți, care se integrează rapid în lot și mă declar mulțumit de condiția fizică cu care fiecare sportiv a revenit la lot. Sperăm să facem treabă bună împreună și să readucem Timișoara unde îi este locul”, a spus și tehnicianul echipei, Sosene Anesi.

Timișoara Saracens și pierdut jucători în această vară. Nu vor mai juca în tricoul lui Saracens din acest sezon Jody Rose, Michael Stewart, Henry Boshoff, Tom Whitehurst, ale căror contracte au ajuns la final, Mădălin Lemnaru și Samuel Mariș, ambii retrași din activitate din motive medicale, și Mesake Doge, cel care a smenat încă din iarna trecută cu francezii de la Brive.

Bănățenii au mai puțin de o lună pentru a pregăti prima partidă, programată pentru 10 august în Cupa României.

Conducerea clubului dă asigurări că rugbyștii timișoreni vor juca meciurile din sezonul următor pe stadionul Gheorghe Rășcanu, din cartierul Ronaț.

Articolul precedentSecția de Mari Arsi de la Timișoara se deschide în această toamnă
Articolul următorUn motociclist grav rănit a fost adus cu elicopterul la Timișoara