Prima etapă din liga secundă din 2019 a adus o victorie pentru ACS Poli în derby-ul cu Ripensia, în timp ce ASU Politehnica a obținut o remiză albă cu Luceafărul Oradea.

Duelul de pe stadionul Electrica a început bine pentru Ripensia, care a ratat o ocazie prin căpitanul Toma, după ce șutul acestuia de la aproximativ 25 de metri a fost deviat peste poartă de fundașii lui ACS Poli. Cea mai mare ratare a primei părți a aparținut tot oaspeților, după ce în minutul 26 Mansour a trimis din 6 metri pe lângă poarta apărată de Moldovan. Până la pauză tot Ripensia a mai ratat două oportunități bune, însă nu a reușit să înscrie.

Imediat după reluare Uyi a atins mingea cu mâna în careu, însă arbitrul Codrea a lăsat jocul să continue. În minutul 57 ocaziile ratate de Ripensia s-au răzbunat, iar după un corner executat de Tigirlas, Pop a trimis cu capul în plasă. Oaspeții au mai ratat alte două bune ocazii de a înscrie, una în situație de unu la unu a lui Dumiter, și în cele din urmă ACS Poli a obținut toate cele 3 puncte.

Odată cu această victorie, ACS Poli a ajuns la 13 puncte, și a părăsit ultimul loc, pe care a picat Dacia Unirea Brăila.

A treia reprezentantă a Timișoarei în liga secundă, ASU Politehnica, s-a întors cu un punct din deplasarea de la Oradea. Partida a fost una foarte echilibrată, cu oportunități de a înscrie pentru fiecare dintre echipe. Venit în această iarnă, Cristian Ene a ratat două bune ocazii, din care una din careul de 16 metri. Gazdele de la Luceafărul au avut și ele două ocazii imense. Mai întâi Băican a trimis cu capul pe lângă poartă din 3 metri, în timp ce Wanya a zguduit transversala cu un șut de la 35 de metri. S-a încheiat 0-0, iar odată cu această remiză ASU Politehnica ajunge la 26 de puncte.

În runda viitoare, ACS Poli va primi vizita Luceafărului Oradea, ASU Politehnica dă piept cu Universitatea Cluj, iar Ripensia are programat în Ciarda Roșie derby-ul vestului cu UTA.

Sursa foto: Ripensia UVT, SS Politehnica Timisoara

Articolul precedentCod galben de vânt. Bilanțul vijeliei
Articolul următorAlegeri interne în PSD Timiș