Unii trişti, alţii veseli. Că aşa e în fotbal. ACS Poli a ratat şansa unei a doua victorii consecutive în etapa a 23-a din liga secundă. Elevii lui Valeriu Răchită au terminat la egalitate cu bihorenii de la Luceafărul Oradea, 1-1, în timp ce Ripensia a învins UTA într-un derby al numelor de legendă.

Primul meci s-a disputat pe arena Electrica. Poli a început cu frâna de mână trasă acest joc, iar bihorenii au dat lovitura prin Vasile Pop în minutul 23. După acest gol, bănăţenii au ieşit mai decis la atac, dar marile ocazii au venit în partea secundă. Bădăuţă la pus la încercare pe excelentul Moga, apoi gazdele au primit un 11 metri în minutul 55, fază la care jucătorul François Yabre a văzut roşu, gazdele având astfel un om în plus. Sidorenco nu l-a învins însă pe Moga, care a repins apoi şi şuturile periculoase ale lui Bilia. Până la urmă Bădăuţă a punctat pentru Poli în minutul 80, dar în ciuda unei dominări copioase golul victoriei nu a mai „picat”. ACS Poli rămâne penultima în clasament şi cu 14 puncte are şanse minime să mai evite retrogradarea.

Pe stadionul Dan Păltinişanu s-au întâlnit echipe ce se laudă cu trecutul, Ripensia şi UTA Bătrâna Doamnă, dar prezentul este trist pentru ambele, dar şi pentru fotbalul din Vest care nu are nicio echipă în prima ligă. Partida a fost decisă de reusita „Omului foarfecă”, Gueye Mansour, care a înscris singurul gol al partidei în minutul 48. A fost o partidă echilibrată, în care ambele echipe şi-au împărţit posesia, dar cu un plus pentru gazde, care chiar şi-au dorit mai mult victoria, asta şi pentru că situaţia din clasament o cerea. Aşadar un succes muncit şi meritat pentru Ripensia, care se dovedeşte o echipă pragmatică, deoarece a reuşit al patrulea succes pe teren propriu fara gol primit.

Tot în etapa a 23-a va juca şi ASU Politehnica, dar luni la Cluj. În runda viitoare, ACS Poli merge la Arad, iar Ripensia la Clinceni.

foto: arhiva

Articolul precedentVaporașele se întorc pe Bega. Se reiau cursele la Timișoara
Articolul următorVesti bune pentru tinerii părinți. Se va construi o creșă pe bani europeni la Timișoara