De la începutul sezonului îmbolnăvirilor de gripă, în Timiș au fost confirmate de laborator 16 cazuri. Dintre cei bolnavi, șapte au murit.

În ultima perioadă, în Timiș, au ajuns la spital sute de persoane suspecte de gripă. Dintre acestea, cazurile confirmate de laborator se ridică la 16. Patru dintre acestea, 3 cu virusul AH1 și o coinfecție AH1 cu AH3 au fost înregistrate doar în ultima săptămână.

Din păcate aproape jumătate dintre cei în cazul cărora analizele de laborator au confirmat îmbolnăvirea au decedat.

Medicii cred că rata mare de decese se datorează stării pacienților dinainte de contactarea virusului și prezentarea târzie pentru control.

“ Chiar dacă pare mult, să nu uităm că este vorba despre persoane cu organismul slăbit și sistem imunitar scăzut, pe fondul altor afecțiuni preexistente. Și nevaccinate, deci au prins boala în plin. În plus, este foarte important să se prezinte la medicul de familie încă de la primele simptome, pentru un tratament adecvat”,  consideră Cristina Anghelescu, medic de familie.

Medicii mai spun că tratamentul făcut acasă, fără recomandări de specialitate, poate face deseori mai mult rău decât bine. Iar atunci când oamenii ajung la secțiile de urgențe sau cheamă ambulanța, boala este deja în plină desfășurare și mult mai greu de tratat.

Articolul precedentAvalanșă de accidente în vestul țării. Zi neagră pe șosele
Articolul următorSCM Poli Timișoara învinsă de liderul din Liga Zimbrilor. Bănățenii au pierdut în ultimele minute cu Dobrogea Sud