Alertă de gripă, în toată țară. Camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe sunt pline de pacienți. Medicii spun că, de câteva zile, s-a instalat panica printre părinți și își aduc copiii la control pentru a vedea dacă au sau nu gripă.

Bilanțul deceselor din cauza gripei a crescut. Virusul a făcut o nouă victimă. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Argeș, care era vaccinat, dar avea și alte afecțiuni. Este deja al treilea deces din acest sezon. Potrivit Centrului Național al Bolilor Transmisibile, până în prezent au fost înregistrate aproximativ 82 de mii de cazuri de infecții respiratorii. În urma testelor de laborator, au fost confirmate 240 de cazuri de gripă. Cele mai multe sunt în Brașov, Cluj, Sibiu, Prahova și București. 

În Timiș,  un preșcolar, zece elevi și 15 profesori au fost diagnosticați cu gripă. Aproape 120 de timișeni au fost internați în spital în ultima săptămână, după ce au suferit infecții virale. ”Pentru săptămâna 13-19 ianuarie, au fost raportate 1.496 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 50 de internări, 252 de pneumonii, cu 64 de internări și 20 de cazuri de gripă clinică, cu patru internări. Raportările se încadrează în valorile așteptate pentru această perioadă”, au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.
Articolul precedentMăsuri speciale în Timiș din cauza epidemiei din China
Articolul următorCase renovate gratuit într-un sat din Timiș