Tânăra este acuzată că a comunicat prin intermediul unor rețele de socializare cu diferiți indivizi din Orientul Mijlociu și că că intenționa să instige la acte de terorism. 

Autoritățile au efectuat jdouă percheziții domiciliare la locuințele unei femei de 33 de ani din Timișoara, bănuită că s-a radicalizat și făcea propagandă teroristă.

În urma perchezițiilor, suspecta a fost dusă la sediul DIICOT Timiș pentru audieri. De asemenea, polițiștii au ridicat un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD și 25 de cd/dvd-uri.

Practic, prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile,  suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei  suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali.

În mediul virtual, suspecta şi-a exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă din Orientul Mijlociu şi a manifestat constant opinii radical anti-occidentale, aceasta arătându-și disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliștilor islamici.

Articolul precedentRomânia, în ultima zi de stare de urgență. Ce urmează după 15 mai
Articolul următorSpitalul Județean Arad face teste la cerere, contra-cost, pentru noul coronavirus. Cât costă