Parcurile din Timișoara sunt în atenția polițiștilor locali care, în funcție de situația operativă din teren și de sesizările cetățenilor, efectuează ciclic patrulări în acestea.

Astfel, și în această perioadă, polițiștii locali au continuat să fie prezenți în parcuri pentru a asigura prevenirea actelor de distrugere a bunurilor publice, de oprire sau staționare cu autovehiculele pe spațiile verzi și pe alei, a cazurilor în care posesorii de câini își plimbă animalele de companie fără lesă sau botniță în cazul celor periculoși ori nu adună după aceștia resturile fiziologice, dar și pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice în cazul persoanelor care fac gălăgie, consumă alcool, substanțe interzise, fac mizerie și creează disconfort cetățenilor. De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat în parcuri, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, un număr de 188 de sancțiuni contravenționale.

Majoritatea sancțiunilor au fost pentru consumul de alcool pe domeniul public, aruncarea de resturi alimentare și nealimentare pe jos, tulburarea liniștii publice la ore târzii din noapte, dar și pentru parcări neregulamentare în perimetrul spațiilor de relaxare pentru cetățeni. Polițiștii locali locali atrag din nou atenția celor certați cu legea și cu bunul simț să respecte actele normative în vigoare pentru a evita sancționarea dar și pentru a nu produce disconfort celorlalți timișoreni care merg în parcuri pentru a se plimba.

Articolul precedentAdăposturi improvizate, demolate la Timișoara
Articolul următorTânăr din Timișoara, trimis în judecată după ce a omorât cu cruzime puii de pisică pe care îi adoptase