La Timișoara formarea rampelor de gunoi pe spațiul public este o problemă extrem de neplăcută. Polițiștii locali patrulează în zonele cu probleme pentru a-i surprinde pe cei care se debarasează de tot felul de gunoaie, dar răspund și sesizărilor făcute de cetățeni.

Doar în ultimele zile trei persoane au fost surprinse abandonând o cantitate semnificativă de deșeuri printre care haine uzate, peturi și alte resturi pe un teren de pe str. Legumiculturii. Cei trei au fost sancționați cu câte 2000 lei, conform Legii 211/2011. Cu aceeași sancțiune s-au ales alți doi cetățeni care au fost depistați abandonând deșeuri pe str. 1 Decembrie-Piața Karlsruhe și, respectiv, pe Calea Martirilor.

Chiar dacă se face o campanie intensă prin care se explică popuilației că deșeurile voluminoase nu trebuie abandonate pe domeniul public, mai sunt timișoreni care susțin că nu știu acest lucru. Cum necunoașterea legilor, inclusiv a celor dictate de bunul simț, nu este o scuză, toți cei vinovați se aleg cu amenzi. În ultimele două zile polițiștii locali au dat 27 sancțiuni contravenționale, conform HCL 371/2007 modificată și conform Legii 211/2011 celor care au abandonat pe domeniul public diverse deșeuri, în mai multe zone din oraș cum ar fi Calea Aradului, str. Recoltei, G. Alexandrescu, Dâmbovița, Paris, I. Huniade etc. „Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei. Cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email [email protected] situații în care observă alte persoane că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții acestei instituții

Articolul precedentAlertă de pestă porcină în Timiș
Articolul următorTineri prea fericiți prinși de polițiști într-un parc din Timișoara