Alergare pentru fonduri destinate bolnavilor de cancer

La Timișoara se desfășoară un cros cu scop caritabil. Deviza alergătorilor este “Există viață dincolo de cancer”

Crosul Oncohelp e ca scop promovrea unui stil de viață sănătos. Pe lângă aceasta, se vor strânge fonduri pentru aparatură medicală destinată bolnavilor de cancer. Este vorba despre dotarea cu infuzoare automate a tuturor saloanelor din cadrul Spitalului de zi Oncohelp. Astfel, vor fi înlocuite perfuzoarele gravitaționale folosite în prezent.

“Folosirea pompelor volumetrice va permite personalului medical din cadrul Asociatiei Oncohelp sa trateze precis, un numar mult mai mare de pacienti intr-o perioada mai scurta de spitalizare, acoperind astfel in cele mai bune conditii toate solicitarile adresate spitalului OncoHelp. În acest moment, în cadrul spitalului beneficiaza de tratament aproximativ 1.500 de pacienti/luna, numar care este in continua crestere.”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul din acest an se va desfasura pe malul Canalului Bega pe distanta de 3,8 kilometri. La el s-au înscris nu doar cei care practică alergarea constant. La cros au putu participa și cei care au considerat că este momentul să ia startul într-un stil de viață sănătos.

Articolul precedentAccident la primele ore ale zilei in Timis. Un tânăr a ajuns pe mâinile medicilor
Articolul următorTârgul Meșterilor Populari, la Pădurea Verde