Aproximativ 7% din totalul clădirilor din judeţ în care se desfăşoară activitate şcolară nu au autorizaţie de securitate împotriva incendiilor, a anunţat, miercuri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu.

Popescu a precizat că a solicitat ISU Banat lista actualizată a clădirilor unităţilor de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu şi a cerut intervenţia urgentă pentru remedierea situaţiei, profitând de faptul că, în această perioadă, activitatea didactică se desfăşoară mai mult online, iar prezenţa angajaţilor în şcoli este minimă.

„Dintr-un total de aproximativ 600 de clădiri în care se desfăşoară activitate didactică, 84 (aproximativ 7%) de clădiri sunt neautorizate. Ca urmare, vom solicita autorităţilor publice locale rurale şi urbane o analiză a situaţiei nevoilor şcolilor pentru intervenţii de rezolvare a problemei. Vom anunţa primăriile că există aceste unităţi de învăţământ care nu au autorizaţie şi să ia măsuri”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Marin Popescu.

În municipiul Timişoara sunt 17 corpuri de clădire care aparţin unui număr de 10 şcoli, pentru care nu există autorizaţie PSI de la ISU. Probleme similare se regăsesc şi în Lugoj, Făget, Recaş, Jimbolia, Buziaş, precum şi în unităţi din mediul rural.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCale ferată de mare viteză între Timișoara și Reșița
Articolul următorO femeie din Timișoara, aflată în izolare, a cerut sprijinul polițiștilor locali pentru medicamente