Muzeul Banatului din Timișoara a organizat o expoziție în care pot fi admirat epiesele de armament, grenade, tuburi de proiectile, alături de două jurnale din Marele Război. Exponatele sunt reunite sub genericul „Fețele noi ale armelor vechi”.

Printre cele mai interesante piese se numără revolverul Smith&Wesson, care i-a aparținut generalului Henri Berthelot, una dintre capodoperele MNIR din expozitia „Fetele noi ale armelor vechi” găzduită de Muzeul National al Banatului din Timișoara. Henri Berthelot a fost unul din fondatorii României Întregite. A suferit înfrângeri alături de români, a fost artizan al victoriilor lor, a fost prieten și confident al regelui Ferdinand și al reginei Maria; a colaborat cu generalii români. Figura sa pitorească a fost asociată cu Franța și cu speranța în victorie în timpurile îngrozitoare ale refugiului în Moldova, când nu doar independența, ci chiar existența României era pusă sub semnul întrebării. 

Articolul precedentParcare etajată de 5 milioane de euro, în Timișoara. Peste 100 de locuri de parcare într-o zonă aglomerată a orașului
Articolul următorCOVID-19. Peste 1.200 de noi cazuri de infectare și 54 decese. Situația pe județe