O aeronavă care avea ca destinație aeroportul din Salonic a fost obligată vineri seară să aterizeze la Timișoara.

Avionul asigura transportul a 182 de oameni de pe aeroportul londonez Stanstead către cel din Salonic, când piloții au fost anunțați că nu vor putea ateriza în Grecia. Aeroportul de destinație a fost închis din cauza căderilor mari de zăpadă, iar avionul a fost redirecționat către Timișoara.

Aeronava a aterizat la ora 22.37, ora României, iar pasagerii au fost primiți în aerogară. Compania Ryanair, de care aparține avionul, le-a oferit pasagerilor posibilitatea de a-și continua călătoria către Grecia cu autocarul, iar majoritatea acestora a fost de acord. 71 dintre ei au refuzat însă și au rămas în aeroport.

Cu toate că în primă instanță a intervenit și Ministerul Transporturilor din Grecia pentru ca pasagerii rămași la Timișoara să fie cazați la un hotel, situația a fost rezolvată în această dimineață.

Compania aeriană grecească Aegean va trimite astăzi o cursă specială la Timișoara pentru a prelua pasagerii rămași. Zborul este estimat să sosească în jurul orei 14.00, astfel încât pasagerii nu vor mai fi cazați la hotel, ei vor rămâne în aeroport (în Salonul Oficial) până la sosirea cursei care îi va transporta la destinație„, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

Articolul precedentConacul Mocioni din Foeni va fi reabilitat de Consiliul Județean Timiș
Articolul următorAccident feroviar în Timiș. Mașină lovită de trenul Iași – Timișoara