Un bărbat de 41 de ani a evadat de la un punct de lucru din Timișoara. Polițiștii au instituit filtre și au pornit în căutarea lui.

Totul s-a întâmplat vineri, la orele 13.00. Deținutul Ion Murariu, de 41 de ani, condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat, clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru exterior aflat în Timișoara.

Pentru capturarea deținutului au fost dispuse blocarea căilor de acces pe posibilele direcții în care ar fi putut să o ia, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din angajați ai Penitenciarului Timișoara. Au fost alertați totodată polițiștii și jandarmii din Timiș și Arad, precum și polițiștii de frontieră.

În momentul dispariției, Murariu era îmbrăcat cu un tricou albastru, o bluză neagră, pantaloni gri-verzui, purta o șapcă neagră, purta un rucsac negru inscripționat cu litera M și este tuns capac.

Fuga de la locul de muncă din afara penitenciarului e asimilată evadării și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.