Capacitatea noii UPU a fost dublată, astfel că aici vor putea fi primiți mai mulți pacienți, care vor beneficia de îngrijiri mai bune, într-un timp mai scurt.

Astfel, Unitatea a devenit cea mai mare sectie de urgenta din vestul Romaniei.

  „Investitia in UPU este o investitie in a creste sansele bolnavilor care au afectiuni acute de supravietuire. Pandemia ne-a aratat ca un UPU eficient salveaza vieti. UPU nostru de pana acum era o unitate care era la nivelul anilor de inceput ai acestei sectii in spitalul nostru, anii ’90, cand si necesitatile erau altele, insa cresterea suprafetei inseamna sanse mai mari pentru medici de a rezolva probleme grave, timpi de asteptare mai scazuti pentru pacienti si o mai buna organizare a fluxului si a circuitelor medicale in aceasta zona, care este nucleul, sau prima poarta de intrare a pacientilor aflati in nevoie, in Spitalul Judetean”, a declarat  Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Medicul Mihai Grecu, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe şi SMURD la Timişoara a precizat că a fost creat un flux separat pentru pacienţii care nu sunt în stare gravă şi au nevoie doar de un consult.

”Această construcţie a răsărit exact în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, exact pe fluxul pe care îl avem şi ăsta este un motiv suplimentar de bucurie că s-au finalizat aceste lucrări, că putem să reluăm fluxul normal al pacienţilor şi să aducem un flux îmbunătăţit, să aducem o relaţie corectă pe care o avem cu pacienţîi şi cu aparţînătorii lor, să putem să le furnizăm informaţii în timp real, cu o acurateţe mare şi să putem să utilizăm dispozitivele medicale recepţionate în cadrul acestui proiect. Speranţa mea e ca timpii de aşteptare să scadă. Există o serie de pacienţi de cod alb, cod albastru, care pot fi rezolvaţi mai uşor şi mai repede prin aşa numitul fast – track. Pacienţii ăştia au nevoie doar de un consult medical. Am reuşit să creăm un flux special pentru ei şi asta va degreva cu 10-15% presiunea pe paturile din UPU, din zona medicalizată. (…) Suntem 24 de medici specialişti şi primari şi 62 de asistenţi medicali, în UPU. Nu spun că e mult, nu spun că e puţin, dar spun că mai e nevoie de cel puţin 2 doctori şi vreo 5-6 asistenţi medicali care să deservească spaţiile astea noi”, a declarat medicul Mihai Grecu, şeful UPU SMURD Timişoara.

Planul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, cu bani europeni, a fost lansat de CJ Timiş în anul 2020, cu o valoare de 8 milioane de lei cu TVA inclus. Din aceşti bani, suma de 1 milion de lei a fost alocată pentru dotări. În urma investiţiei a fost modernizat corpul existent al UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara şi a fost extinsă actuala clădire cu 800 mp, având subsol, parter şi un etaj.

La parter este un spaţiu pentru accesul ambulanţelor şi o nouă sală de aşteptare, iar la etaj este amenajată şi o sală de curs. De asemenea, sunt realizate spaţii de decontaminare, camere de recepţie şi triaj, dar şi grupuri sanitare.

Odată cu încheierea acestei invesţii, mai multe spaţii administrative ale Spitalului Judeţean Timişoara vor fi transformate în cabinete de consultaţii, de chirurgie şi de ginecologie.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentColibe improvizate și oameni ai străzii, din nou instalați lângă Parcul Botanic din Timișoara
Articolul următorS-a DUBLAT numărul de pacienţi care se prezintă la Unităţile de Primiri Urgenţe – ANUNȚUL lui Raed Arafat