După ce reprezentanțăii Parchetului European au ridicat mai multe acte din sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, cei de acolo vin cu precizări. Ei spun că nu a fost vorba despre descinderi ci despre o vizită, iar activitatea ADR Vest nu este în nciun fel vizată.

„În data de 28 iunie 2022 a avut loc la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) din Timișoara, vizita reprezentanților Parchetului European. Scopul acestei vizite a fost acela de a identifica și obține documente privind finanțarea din fonduri europene a șase societăți comerciale, care au depus proiecte la ADR Vest, pe Axa 2 Prioritatea de Investiții 2.1A-Microîntreprinderi. Dintre acestea cinci proiecte sunt în implementare, iar unul a fost respins.

Menționăm faptul că vizita reprezentanților Parchetului European nu a vizat și nu vizează activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, și nici a persoanelor angajate în cadrul ADR Vest, ci doar preluarea documentelor care au stat la baza acestor finanțări, documente care sunt doar în posesia ADR Vest.

În acest sens, angajații ADR Vest au pus la dispoziția reprezentanților Parchetului European toate documentele care au fost solicitate.”, au precizat aceștia. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedent„Dosarul cu șină”, ELIMINAT! Legea Interoperabilității a fost adoptată – Ionuț Stroe: „Adio cozi interminabile”
Articolul următorRomânia se topește! Val puternic de caniculă! Șase județe, sub COD ROȘU