Restricțiile se aplică autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De miercuri, ora 10:00, Compania de Drumuri interzice circulația autovehiculelor cu masă totală maximă mai mare de 7,5 tone pe toate porțiunile de drumuri naționale din județele aflate sub Coduri galben și portocaliu de caniculă.

Sunt exceptate transporturile de persoane şi cele perisabile, precum şi utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

„Important pentru șoferi este faptul că astăzi, între orele 10:00 și 20:00, în condițiile avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, este interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5t pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumuri expres, dar și autostrăzi din județele Alba, Arad, Argeș, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinți, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vâlcea. Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulația traficului greu și a deformațiilor ce pot fi produse cu pierderea stabilității straturilor rutiere. Așadar, respectați restricțiile de tonaj impuse și, bineînțeles, toate regulile de circulație pentru a nu fi implicați în accidente rutiere”, a declarat Subcomisarul de poliţie Dalia State, citată de Radio România Actualități.

Recomandări pentru șoferi

În această perioadă, șoferii sunt sfătuiți să verifice presiunea din pneuri, să evite drumurile în jurul prânzului, atunci când temperaturile sunt mari, și să reducă viteza acolo unde în lumină asfaltul se vede mai închis la culoare sau lucios, deoarece atunci asfaltul încins scade aderența și devine extrem de alunecos.

„Valorile de trafic au început să crească pe șoselele de viteză ale țării, la intrările în marile orașe. Cel mai greu se circulă, bineînțeles, în zona Capitalei, sunt formate coloane de autovehicule pe DN 1 în localitatea Otopeni, pe DN 1A în localitatea Mogoșoaia, pe DN6 în Bragadiru, dar și pe DN7 în Chitila, toate pe sensul de intrare în municipiul București. Se circulă îngreunat şi pe autostrada A1 Bucureşti, dar şi pe centura Capitalei, în majoritatea localităţilor”, a mai spus Dalia State.

Articolul precedentPreședintele Italiei, în vizită în România
Articolul următorPeste 500 de decese, de la începutul pelerinajului musulman din Arabia Saudită