Codul roșu de inundații valabil în județul Timiș a fost prelungit până mâine, 7 iunie, la ora 09.00, pe sectorul Făget-Chizătău.

La orele 19.20 , la stația hidrometrică Balinț, a fost egalat nivelul maxim istoric din 19 aprilie 2005, înregistrându-se cota de 666 cm .

 De azi dimineață, ABA Banat intervine pe râul Bega și afluentul său Miniș, cu angajații  din cadrul Formației de lucru Coștei (de la Sistemul Hidrotehnic Lugoj) cu două buldoexcavatoare și două autospeciale, o basculă cu nisip și un tractor, pentru punerea în siguranță a digului care apără localitatea Bapșa.  Formația de intervenție rapidă se află în aceiași locație cu patru autocamioane cu nisip, mașina de umplut saci și 4000 de saci, pentru a se asigura supraînălțarea de dig în timp optim. Toții responsabilii de sectoare de apărare vizate de codul hidrologic se află pe teren pentru monitorizarea situației. „, transmit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat.

Și în alte localități din județ pompierii au intervenit pentru a-i evacua pe oamenii surprinși de năvala apelor de pe versanți.

6 oameni au fost salvați cu barca, un drum a fost inundat iar un șofer surprins de ape a fost luat de acolo tot de pompieri, apa a năvălit în mai multe gospodării.

Articolul precedentJale în orașul Recaș, la înmormântarea polițistului erou. VIDEO
Articolul următorUn polițist local din Timiș, gest șocant. VIDEO