Comuna Dudeștii vechi va intra în carantină timp de 14 zile, în urma creșterii indicelui de infectare cu SARS-CoV-2. În plus, măsura carantinei va fi prelungită pentru alte șapte zile în localitățile Dumbrăvița și Șandra.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6 la mia de locuitori. Analiza vine în contextul în care, în ultimele 14 zile, a crescut rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul judeţului Timiş.

În urma analizei, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizele pentru instituirea carantinei în Dudeştii Vechi (cu rata de 7,31 la mie), pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, s-a aprobat prelungirea carantinării localităţilor Dumbrăviţa (8,86) şi Şandra (7,65) pentru o perioadă de şapte zile.

DSP Timiş a anunţat, marţi, că rata de infectare în Timişoara rămâne la 6,99 la mia de locuitori. Cele mai ridicate cifre sunt în localităţile Otelec (9,88, în creştere), Giroc (9,49, în creştere), Bucovăţ (9,13, în creştere), Dumbrăviţa (8,86, în scădere) şi Moşniţa Nouă (8,01, în creştere).

“Și Otelec, și Moșnița Nouă și Biled au intrat în analiza DSP. Analiza presupune propunrea măsurii de carantinare a acestor localități, dar nu a fost încă validată de către INSP. S-ar putea să vină în decursul zilei de astăzi, mâine sau poimâine, nu știm”, spune subprefectul Mircea Băcală.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBeatrice Mahler: România este în valul trei. Sunt familii întregi internate, cu forme severe. Pacienții cei mai tineri au 20 de ani
Articolul următor4.278 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2! Situația în fiecare județ!