Un azil privat de bătrâini din localitatea Liebling, județul Timiș, a fost închis de autorități, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului, de la Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectori de Sănătate Publică și polițiști au constatat că bătrâinii trăiesc în condiții greu de descris cu toaletă în curte, cu lenjerii de pat murdare, fără baie sau sală de mese.

Un număr de 11 bătrâni au fost internați la azilul privat de la Liebling, județul Timiș. Oamenii trăiau într-o casă de tip vagon, folosind o toaletă aflată în curtea care la rândul ei era un depozit de gunoaie, printre care se plimbau în voie câini și iepuri. Lenjeriile de pat erau murdare și cumpărate de la second hand.

Toți cei 11 bătrâni au fost mutați, cu ajutorul unor autospeciale ale pompierilor, la Spitalul din Deta pentru îngrijiri și investigații, iar azilul din Liebling a fost închis.

11 oameni au fos internați la azil. Unii sunt fără afecțiuni medicale, alții sunt imobilizați la pat, iar alții cu diferite tratamente. Noi am dispus închiderea azilului și vom aplica mai multe sancțiuni, deoarece sunt mai multe abateri. Sunt condiții improprii, cu WC în curte, nu aveau baie corespunzătoare, nu aveau sală de mese, nu aveau lenjerii curate și alea pe care le aveau erau luate de la second hand. Oamenii internați în azilul de la Liebling sunt duși la Spitalul din Deta. Azilul primise deja sancțiune de la DSP și avea activitatea suspendată încă din ianuarie„, a declarat Mihaela Ignat comisar-șef la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Timiș.

Acești oameni plăteau la casa de bătrâni până la 1.700 de lei pe lună, din pensii, pentru a fi îngrijiți.

Articolul precedentPrimarul din Timișoara, încântat de stilul japonez
Articolul următorInformatica Timișoara învinge la Iași și își asigură biletele pentru play-off