Și-a sfidat vecinii, autoritățile și legea, însă după 4 ani a ajuns la capătul drumului.

Vorbim despre un bărbat care în 2015 a început să își ridice o mică vilă la Timișoara. Și nu ar fi fost o problemă dacă nu ar fi construit-o în curtea Palatului cu Ancora, o clădire simbol a Timișoarei, aflată pe bulevardul Dragalina.

Imobilul ridicat de bărbat nu a avut niciun fel de autorizație, iar vecinii celui care a ridicat imobilul l-au dat în judecată, și au câștigat, însă omul nu a demolat construcția ilegală. Primăria l-a dat și ea în judecată pe om și a câștigat din nou, iar odată primită sentința, Nicolae Robu, împreună cu executori judecătorești și muncitori au mers în zona pentru a pune la pământ zidurile.

Cu 3-4 ani in urma am mai avut o descindere aici și am intentionat sa demolam ceea ce s-a inceput a se construi ilegal aici. Nu s-a putut pentru ca s-a contestat intentia noastra, s-a ajuns in instanta, acum suntem in masura ca asistati de un birou de executori judecatoresti să punem în aplicare o sentință definitivă iî favoarea interesului public, a municipalității în speță. Ce s-a construit aici e fără autorizație, este o platformă și apoi o construcție făcută pe domeniul public, într-un sit istoric clasificat ca atare, vechiul cartier Iosefin, pozitia 63 din lista de monumente istorice este acest imobil. Nu se poate asa ceva, legea e lege opentru toată lumea. Suntem veniți cu utilaje, cu muncitori care vor trece imediat la demolare. Vreau să fie o lecție pentru toți cei care sfidează legea și construiesc de capul lor unde li se pare lor că ar fi bine și ce li se pare lor că ar fi bine. Și anul trecut am demolat o contrucție în zona Popa Șapcă. Acolo cineva s-a apucat sa construiasca pe domeniul public. A avut protecție din partea unor oameni care au pretenție, dar nu contează pentru noi asemenea protecții. Domnul în cauză are și o condamnare la 11 luni și 20 de zile de inchisoare cu termen de supraveghere de 2 ani. De aceea i-am și recomandat să stea de-o parte pentru că nu cred că îl tentează să ajungă efectiv la închisoare„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Propriearul clădirii construite ilegal a fost prezent la demolarea construcției. Muncitorii primăriei au pus la pământ construcția, însă cel care va plăti pentru întreaga acțiune va fi tot bărbatul care a încălcat legea.

Articolul precedentFestival de teatru cu spectacole uimitoare la Timisoara
Articolul următorSalon Internațional de Inventică și Inovații