O săptămână. Atât mai au la dispoziție cei care vor să participe la proiectul Color the village sa se inscrie pentru a ajuta la schimbarea la fata a caselor dintr-un sat bănățean.

Peste 200 de voluntari s-au anunțat deja, pregătiți să zugrăvească 30 de case din satul cărășean Eftimie Murgu, în numai 3 zile. Ultima zi de înscrieri este duminică, 16 iunie.

Vor fi 3 zile în care voluntarii adunați de Asociația Acasă în Banat vor avea parte de o experiență unică: vor zugrăvi fațade și porți pentru 30 de case, vor locui în sat, la localnici, vor gusta din produsele tradiționale, vor vizita morile de apă și vor descoperi Valea Rudăriei.

Evenimentul va fi un adevărat festival al faptelor bune. Participanții nu cumpără bilete, ci își pun mănuși și iau pensule în mână. Nu asistă la concerte, ci lucrează cot la cot cu localnicii, să îi ajute să își renoveze casele.

Voluntarii care s-au înscris deja sunt și fete și băieți care vor veni singuri sau cu prietenii și familia, să petreacă timpul împreună pentru a ajuta această comunitate. Vin și echipe gata formate, de la diferite companii multinaționale sau instituții publice care doresc să facă adevărate team-buildinguri, dar și să lase ceva în urmă. Avem și elevi de la o școală din Timișoara care vin cu profesorii lor să participe la acest eveniment. Cei care doresc să ni se alăture nu au nevoie de experiență, ei vor lucra în echipe și vor fi îndrumați pas cu pas”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Cei care vor sa se înscrie, o pot face pe site-ul www.colorthevillage.ro, acolo unde gasesc formularul de înscriere, și unde pot alege să participe una sau mai multe zile.

Sursa foto: color the village

Articolul precedentDupă ploi și inundații, vine canicula
Articolul următorBărbatul care a ucis un polițist în Timis s-a spânzurat în celulă