Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, începând de sâmbătă seara, polițiștii din cadul  I.P.J Timiș, în colaborare cu  reprezentanți ai Instituției Prefectului, polițiști de frontieră, jandarmi,  polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgență,  ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protecția Consumatorului verifică respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

 

Astfel, se desfășoară activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.

 

Totodata, printre prioritatile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun.

 

Cu ocazia activitatilor desfasurate în seara zilei de 3 iulie a.c., la nivelul județului Timiș au fost  verificate 66 de societăți comerciale.

 

 Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19,dintre care 21 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și două pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distantarea fizica și locul prevăzut la mese și pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

De asemenea, au fost aplicate și 51 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 și 25 la Legea 61/1991.

Acțiunile de acest gen continua zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Articolul precedentLudovic Orban: Nu s-a terminat valul 1 COVID. Noi am aplatizat curba de infectare
Articolul următorRestricții de circulație, drum blocat în vestul țării