Polițiștii timișeni împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, pompierii din cadrul I.S.U Banat și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

La activităţi au participat 297 de forţe de ordine, fiind verificate 109 societăți comerciale, precum şi 126 de mijloace de transport persoane, dintre care 33 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  118 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 41.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Totodată, amintim că în conformitate cu noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021,  Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț coronavirus 24 septembrie: 7.116 cazuri noi, 145 decese
Articolul următorSONDAJ INSOMAR: Klaus Iohannis, un președinte de țară care a pierdut contactul cu realitatea socială