Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul județului Timiș,s-a întrunit după ce s-a înregistrat și cel de-al doilea caz de coronavirus în rândul elevilor unei clase a IX-a de la Liceul Alimentar din Timișoara.

Au fost puse în discuție măsurile care trebuie luate la nivelul acestei unități de învățâmânt și, la propunerea Direcției de Sanatatea Publică și a Inspectoratului Școlar General, s-a luat, în unanimitate, hotârârea de suspendare a cursurilor la unitatea școlară, pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unități de învățâmânt.

Totodată,  la clasa unei au fost pozitivați cei doi elevi, cursurile rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș va convoca  o întâlnire cu toți directorii de școli din județ, pentru a le solicitta să doteze toate unitățile de învățâmânt cu materiale dezinfectante. În plus, s-a decis ca Inspectorul școlar general al județului Timiș să înceapă, de luni, controale în toate unitățile de învățământ din județ pentru a vedea dacă au fost dotate cu materialele dezinfectante. La rândul lor, directorii de școli vor trebuie să prelucreze cu profesorii și elevii materialele informative destinate prevenirii infecției cu COVID 19.

Deasemenea, Instituția Prefectului Județul Timiș a trimis tuturor unităților administrativ-teritoriale și Consiliului Județean Timiș o adresă în care se solicită să asigure fondurile necesare pentru achiziția materialelor dezinfectante.

 

Articolul precedentÎngrijorare în rândul părinților
Articolul următorTimișoreancă rănită grav într-un accident cu un TIR