Timișoara Saracens dă piept cu Steaua București în prima semifinala a Cupei României la rugby, într-un meci care se va disputa pe teren neutru.

Formația timișoreana merge la Cluj Napoca pentru duelul cu roș-albaștri. Sosene Anesi nu îi are la dispoziție pe Căpățână, Rădoi, Drenceanu, Iftimiciuc, Zaharia, Popa și Fercu, toți convocați la echipa naționala pentru testul din weekend cu selecționata Uruguayului, însa lista absenților este mai lungă. Al doilea marcator de eseuri din acest sezon al Superligii, pentru campioni, Tevita Manumua, este și el accidentat, la fel și Gabriel Conache. Pe lista indisponibililor se adaugă si Stephen Shennan, însă acesta ar putea fi recuperat până la ora partidei.

Bănățenii nu au uitat partida din turul Superligii, când au fost învinși de militari cu 16-9.

Un adversar puternic, ne-a învins în ultimul joc de campionat, acum ne dorim revanșa. Va fi un meci strâns, dar speram sa ne impunem. Pâna la ora partidei vrem sa ajungem la un nivel fizic și mental foarte bun„, a declarat înaintea partidei antrenorul timișorean Sosene Anesi.

Și steliștii au absențe importante înaintea duelului din Ardeal. Stratila, Surugiu, Boldor, Plai, Dumitru și Melinte fac parte din lotul pentru partida cu Uruguay. Indiferent ce echipă vor alinie roș-albaștri, formația timișoreana spera să joace din nou cu trofeul pe masă finala de săptămâna viitoare.

Sperăm să facem un meci bun și să avem treaba și săptamâna viitoare, adică să jucăm finala„, a declarat managerul formației campioane Attila Brosovszki.

La ultima întâlnire dintre cele două echipe în Cupa României, jucată în urmă cu un an, Timișoara Saracens a spulberat-o pe Steaua, cu 41-7. Dintre marcatorii de atunci, la formația timișoreană mai evoluează doar Manumua, Lemnaru și Popa. O surpriză în duelul de la Cluj Napoca va fi prezența în teren a lui Willi Moala, rugbyst revenit pe teren în meciul din sferturi cu Universitatea Cluj, după aproape 3 ani de inactivitate.

Duelul dintre Timișoara Saracens și Steaua este programat vineri, de la ora 11, pe stadionul Iuliu Hațieganu, din Cluj Napoca.

Și steliștii au absențe importante înaintea duelului din Ardeal. Stratila, Surugiu, Boldor, Plai, Dumitru și Melinte fac parte din lotul pentru partida cu Uruguay.

În a doua semifinală din acest sezon se întâlnesc CSM Olimpia București, deținătoarea trofeului, și Știința Baia Mare. Partida se va disputa la Gura Humorului.

Articolul precedentCopil ajuns la spital dupa o bataie într-o școala din Timișoara. Conducerea instituției nu a dat atenție incidentului
Articolul următorPoarta de intrare în Timișoara dinspre Arad a fost demolată