Începând de astăzi și până în 25 aprilie la Timișoara are loc o curățenie de primăvară ușor diferită față de edițiile obișnuite.

Niciunde nu se specifică explicit că timișorenii pot scoate pe stradă deșeurile voluminoase, dar ei sunt îndemnați să nu le mai scoată după data limită. În caz contrar riscă sancțiuni. Pentru a se asigura ca Timișoara nu va fi invadată non stop de gunoaie și după data limită de adunare a acestora polițiștii locali vor face verificări.

Pe lângă activitățile zilnice de verificare a modului în care timișorenii gestionează problema deșeurilor, vor fi efectuate acțiuni punctuale pe străzile aflate în grafic, după datele la care este programată ridicarea resturilor. Scoaterea deșeurilor după aceste date menționate în tabel este considerată abandon, sancțiunile pentru astfel de fapte fiind cuprinse între 500 lei, conform HCL 371/2007 modificată, și 2000 lei, conform Legii 211/2011  privind regimul deșeurilor. “, se specifică într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Graficul de adunare a deșeurilor voluminoase de pe strazi poate fi consultat aici 2019 Planificare curatenie pe strazi

Articolul precedentProcurorul general răspunde acuzațiilor, la Timișoara
Articolul următorNume noi anunțate la Festivalul Jazz TM de la Timisoara. Foto