Un meci așteptat de toată suflarea fotbalistică din vestul țării va fi jucat cu banderolă neagră pe braț.

Joi seară, în urma unui accident grav la Arad au murit doi membri ai galeriei formației UTA, la scurt timp după ce terminaseră de pus la punct coregrafia pentru derby-ul cu ASU Politehnica. La Timișoara o să facă deplasarea doar echipa, nu și galeria „Bătrânei Doamne”. Arădenii speră la un rezultat bun în amintirea celor doi tineri morti.

E greu să mai alini durerea unor familii îndoliate sau ai unor prieteni sinceri cu un rezultat bun la fotbal, dar noi trebuie să încercăm să-l obținem. Așa e viața, trebuie să mergi mereu înainte și te lasă doar cu amintirea celor dragi pe care-i pierzi. Ne-ar fi plăcut să jucăm acest meci fără galerie, suporteri, numai să nu se întâmple această tragedie, căci am înțeles că băieții chiar au muncit la coregrafie înainte de a avea accidentul. Acum galeria va rămâne acasă din alte, pe care le înțelegem și ni se demonstrează încă odată că nu e așa cum vrem noi, ci cum vrea Dumnezeu. Din partea echipei le transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate„, a anunțat înaintea întâlnirii antrenorul arădean, Ionuț Popa.

Și galeria timișoreană a postat pe rețelele de socializare un mesaj de susținere a rivalilor din vest și a transmis că se va limita doar la încurajarea propriei echipe.

Sunt zile triste pentru lumea fanilor din vestul României… Poli Timișoara este alături de clubul UTA și susținătorii ei, în aceste zile de doliu, pricinuite de dispariția tragică a doi dintre suporterii ”alb-roșii”. Le transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate și le dorim multă forță de revenire celorlalți doi tineri afectați de accidentul de joi seară!„, se arată pe pagina de socializare a echipei timisorene.

Bănățenii vor și ei să obțină cele trei puncte, mai ales că în prezent sunt la egalitate cu UTA, câte 20 de puncte fiecare.

Suntem conștienți că jucăm pe teren propriu, în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în numar cât mai mare la stadion. Cred că este important și cum pregătim noi jocul din punctul de vedere al jocului de construcție și al ofensivei, dar trebuie să ținem cont și de particularitățile adversarului. Cred că va fi o partidă extrem de disputată, la finalul căreia sperăm sa fim noi cei victorioși”, a spus antrenorul violetilor, Cosmin Petruescu înaintea partidei.

Duelul dintre ASU Politehnica și UTA este programat sâmbătă, de la ora 12, pe stadionul Dan Păltinișanu. Partida va fi condusă la centru de Mihai Amorăriței, din Câmpina, ajutat la cele două tușe de Doru Lucaciu și Marius Bălan.

La ultima întâlnire dintre cele două formații de pe Dan Păltinișanu, ASU Politehnica s-a impus cu scorul de 2-1.

Articolul precedentFestivalul Vinului dă start distracției în acest weekend, la Timișoara
Articolul următorAccident mortal pe un bulevard din Timișoara