Colectivul Operei Române din Timișoara a anunțat moartea a doi dintre artiștii care au cântat pe scena institutiei de cultură: Diana Brustur Tatu și Vasile Hojda.

Diana Brustur Tatu s-a născut la 28 ianuarie 1956 la Timișoara. La data de 09.10.1975 se angajează la Opera de Stat Timişoara pe post de corist operă, în cadrul compartimentului cor, unde activează până la data de 21.06.2016, când se pensionează.

Imagine

În cei peste 40 de ani de activitate, împreună cu ceilalţi membrii ai colectivului artistic, a desfășurat o intensă şi bogată activitate, atât în ţară, cât şi în străinătate în cadrul turneelor întreprinse de colectivul instituției noastre, contribuind la prestigiul necontestat al acesteia.
Ataşată instituţiei şi intereselor acesteia, săritoare la nevoile colegilor
DIANA BRUSTUR-TATU a fost îndrăgită şi apreciată de toţi cei care au cunoscut-o.
Şi-a conservat prieteniile, dovedindu-se un om cald, prietenos şi înţelegător, care a ştiut să-şi respecte semenii şi să-i ajute la nevoie.
Îi vom păstra cu toţii o caldă şi neştearsă amintire !
Dumnezeu s-o odihnească în pace !
Condoleanţe familiei îndoliate !
Înmormântarea va avea loc marți, 07.09.2021,ora 12,00 în Cimitirul din Calea Șagului – Timișoara, Capela 3.
Colectivul Operei Naţionale Române din Timişoara
Imagine
 
 
Vasile Hojda a fost Prim bariton al Operei Naționale Române din Timișoara.
Înzestrat cu calități actoricești și vocale alese, și-a dăruit scenei întreaga existență investind deopotrivă pasiune, sensibilitate, inteligență, respect și nelimitat devotament pentru idealul pe care l-a slujit cu credință.
Născut la data de 16.04.1932 la Vișeu de Sus, VASILE HOJDA, se angajează la Opera Națională Română din Timișoara, începând cu data de 15.06.1956 în cadrul compertimentului soliști vocali, unde a activat peste 40 de ani. În tot acest timp a interpretat majoritatea rolurilor principale de bariton din repertoriul de operă și operetă, atât în țară, cât și în străinătate dintre care amintim: Figaro (Bărbierul din Sevilia), Contele Almaviva (Nunta lui Figaro), Contele de Luna (Trubadurul), Renato (Bal mascat), Don Carlo (Ernani), Alfio (Cavalleria rusticana), Amonasro (Aida), Silvio (Paiațe), Georges Germont (Traviata), Scarpia (Tosca), Nabucco (Nabucco), Escamilio (Carmen), Zurga (Pescuitorii de perle), Onegin (Evgheni Onegin), Barnaba (Gioconda), Sharpless (Madama Butterfly), Schaunard (Boema), Dr. Falke (Liliacul), Cascada (Văduva veselă), Colonelul Pickering (My Fair Lady), Feri bácsi (Silvia), Iotza (Contesa Maritza).
A trăit pe și pentru scena lirică și și-a făcut datoria cu mult entuziasm și profesionalitate, fiind apreciat de regizori, dirijori, colegi cât și de publicul care l-a admirat atât de mult.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț coronavirus 6 septembrie: 1.035 de noi infectări
Articolul următorSURSE / Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvernul Cîțu