Procurorii timișeni au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul unei femei care s-a prezentat sp-și facă o radiografie într-o clinică privată din Timișoara. Ea a declarat pe proprie răspundere că nu a intrat în contact cu o persoană bolnavă de coronavirus, chiar dacă lucrurile nu stăteau deloc așa.

Diagonsticul pus după radiografie a fost de pneumonie mixtă bilaterală. Ulterior investigației medicale, reprezentanții clinicii au fost contactați de Dispeceratul pentru situații de urgență 112, care le-a adus la cunoștință că pacienta investigată a solicitat servicii medicale de specialitate, declarând că a intrat în contact cu soacra acesteia, ce se află  internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiologie Dr. Victor Babeș.

Având în vedere posibilitatea răspândirii noului coronavirus ca urmare a celor nedeclarate de pacientă, activitatea punctului de lucru din Timișoara al clinicii a fost încetată începând cu data de 30.03.2020, iar personalul aflat în tură în data de 28.03.2020 s-a autoizolat la domiciliu.

Articolul precedentRăsturnare de situație la Maternitatea Odobescu, în cazul bebelușilor cu coronavirus
Articolul următorVal de amenzi în Timiș, pentru nerespectarea ordonanțelor militare