Trei comune sunt legate de acum de un drum județean complet modernizat pe banii Consiliului Județean.

Șoseaua care leagă Mașlocul, Remetea Mică și Charllotenburg a fost adusă la standarde de secol XXI. Partea carosabilă a fost lărgită la 6 metri, cu acostamente de 1 metru. Pe sectoarele unde drumul nu a fost suficient de lat s-au făcut lucrări de lărgire prin balast și piatră spartă, cu lățime de 1 metru și grosime de 0,55 metri.

Odată cu lucrările de asfaltare au fost realizate și 28 de racorduri cu drumurile laterale sau cu proprietaăți ale locuitorilor din cele trei comune, au fost reproofilate șanțurile existente și au fost amenajate altele noi, din pământ, dar și din beton, pentru scurgerea apelor meteorice. Pe toată lungimea drumului au fost amplasate indicatoare rutiere vizibile și au fost făcute marcaje pe partea carosabilă.

Această investiție leagă două localități. Este vorba de comuna Mașloc și comuna Bogda. E important acest drum deoarece este un acces mult mai facil spre un obiectiv turistic, care să știți că este foarte căutat. S-au făcut și foarte multe videoclipuri în zona acestui obiectiv turistic. Discutăm de Charlottenburg, satul rotund din județul Timiș, pentru că acest drum județean leagă de fapt Mașlocul, Remetea Mică și satul Charlottenburg” a spus presedintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

La inaugurare au luat parte și reprezentanți ai localităților care vor beneficia cel mai mult de șosea, primarul comunei Mașloc, dar și viceprimarul de la Bogda, comună de care ține satul rotund Charlottenburg. Ambii edili au planuri mai ambițioase pentru localitățile lor în anii viitori.

Noi mulțumim Consiliului Județean pentru drumul acesta, constructorului care a făcut o treabă foarte bună. Și dacă tot suntem aici, la anul vorbesc cu domnul președinte să facem altceva aici. Avem o zonă foarte bună în care vin mulți cu deltaplanul. Este o zonă foarte frumoasă aici și foarte multă lume iarna sunt câte 200-300 de oameni care vin aici să își petreacă weekend-ul. Vrem să facem un aerodrom cu deltaplan.” a declarat primarul comunei Masloc, Ionel Lupu.

Noi la Bogda mizăm foarte mult pe dezvoltarea turismului, iar infrastructura reprezintă unul dintre aspectele cele mai importante pentru a atrage turiști. Încercăm să atragem cât mai multe persoane în zonă. În scopul acesta mediatizăm Charlottenburg, e singurul sat rotund din România și din estul Europei. La Buzad organizăm un festival de muzică electronică, anul acesta a fost prima ediție Electroruga de Buzad, au fost în jur de 2.000 de oameni, si fiind drumurile bune eu zic ca în anii viitori o să vină tot mai mulți oameni și zona o să se dezvolte pe latura aceasta a turismului.” a declarat Iasmin Iovanut, viceprimarul comunei Bogda.

Consiliul Județean Timiș a investit 3.858.341 lei în drumul de legătură Mașloc – Remetea Mică – Charllotenburg, bani care provin din bugetul județului.

Articolul precedentCod galben de vânt puternic în Banat
Articolul următorAccident intr-o localitate din apropiere de Timișoara. A fost implicată o ambulanță