Călătoria a trei tineri către țări din vestul Europei a fost întreruptă de polițiștii de frontieră din Timiș și Caraș Severin.

Primul dintre cei prinși de oamenii legii a fost un tanar de 23 de ani, ce a fost descoperit în apropierea punctului de trecere de la Lunga, în județul Timiș, la 200 de metri de frontieră . Luat la întrebări de polițiști, omul a spus că vine din Albania și că își dorea să ajungă într-o țară din vestul Europei.

Alți doi tineri, tot albanezi, au fost prinși de polițiștii din Caraș-Severin. Un bărbat în vârstă de 38 de ani și altul de 41 au fost opriți de oamenii legii în apropierea localității Grădinari. Cei doi le-au spus polițiștilor că își doreau să ajungă și ei într-o țară din vestul Europei, însă spre deosebire de conaționalul lor prins în Timiș, ei aveau și interdicție de intrare în spațiul Schengen.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei bărbați fiind preluați de autoritățile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

Acestea nu au fost singurele cazuri cu care s-au confruntat oamenii legii în această săptămână. În urmă cu două zile, un algerian, care era solicitant de azi în România, a fost prins de polițiștii de frontieră de la Jimbolia, în timp ce încerca să treacă granița în Serbia. Acesta le-a spus polițiștilor că își dorea să ajungă în Franța.

Sursa foto: Politia de Frontiera

Articolul precedentTimișoara are buget pe 2019. Între proiectele din acest an și-au făcut loc metroul, o fântână cântătoare, poduri și pasaje
Articolul următorSute de șoferi arși la buzunare la Timișoara