Aglomerația din trafic și lipsa locurilor de parcare sunt două dintre problemele cu care se confrunta și Timișoara, ca și orice alt oraș mare din țară. Primăria municipiului caută soluții prin care timișorenii să folosească mai mult transportul în comun și mijloacele alternative de transport.

În anul 2019, pe lângă bicicletele puse la dispoziția oamenilor, Primăria va mai instala și stații de trotinete electrice, care pentru început vor fi în număr de trei. Municipalitatea a semnat deja un contract pentru achiziționarea acestor mijloace de transport și a stațiilor acestora. Pe lângă trotinete, Primăria își dorește să cumpere si segway-uri.

Avem deja semnat contractul de ieri pentru achiziția unui sistem cu gestiune informatizată cu 3 stații, fiecare cu capacitatea de 10 trotinere și un total de 25 de trotinete. Pret total – 129.000 de lei, iar furnizorul e o firmă din Craiova, din câte am înțeles cel mai tare furnizor de trotinete. Si segway-urile au rămas în atenția noastră și vor fi în special pentru studenți. E deranjant să vezi că sunt puține locuri de parcare și se circulă mult cu mașina. Sunt convins că mulți studenți nu vor mai veni cu mașina la universitate, ci vor lua segway-ul. Nu vă pot spune acum câte vom lua, dar când vom face bugetul pentru 2019 vom lua mai multe, și trotinete și segway-uri. Acum vine iarna, nu se vor folosi în miez de iarnă. Durează până când se furnizează, până se instalează statiile. Inca nu am stabilit unde punem statiile exact, dar probabil 2 statii vor fi in Complexul Studentesc si o a treia undeva la indemana si pentru studentii de la Vest si pentru cei de la Politehnica. Acestea primele vor fi dedicate studentilor. Accesul va fi ca si la biciclete„, a spus primarul Nicolae Robu.

De întreținerea trotinetelor se va ocupa pe durata perioadei de garanție firma care le va și furniza, însă după depășirea acestei perioade, de repararea posibilelor defectiuni se va ocupa Societatea de Transport public Timișoara.

În viitor, și primarul Nicolae Robu ar putea folosi un segway dintre cele ce vor ajunge la Timișoara, însă numai pentru deplasările scurte.

Articolul precedentA furat o mașină și a plecat cu ea la plimbare, fără permis
Articolul următorAcțiune de solidaritate cu cei fără adăpost: zeci de oameni, noaptea, sub cerul liber