Medicii de la Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara ii vor putea trata mai bine pe micuții care au nevoie de asistență medicală, după ce au primit o nouă donație din partea Organizației Salvați Copiii.

La spital a ajuns o masă de operație pentru intervenții de chirurgie robotică, care este deja folosită de medici, dar și un aparat de monitorizare a gradului de analgezie la copii. Aparatura a intrat în dotarea secției de Chirurgie Pediatrică a spitalului.

În România, spitalele de copii, maternitățile și secțile de nou-născuți au în continuare nevoie de sprijin, în așa fel încât efortul medicilor să fie susținut de dotari la standarde moderne, care să ajute copiii aflați în nevoie să supraviețuiască. Pentru Organizația Salvați Copiii, dotarea secţiilor care îngrijesc copii aflați în nevoie este o prioritate, iar contribuția organizației noastre este posibilă și datorită sprijinului primit din partea companiilor cu dorință de a susține comunitatea. În Timişoara, acestă contribuţie va salva vieţile copiilor ce au nevoie de intervenție chirurgicală de o mare finețe, dar va asigura şi o monitorizare a gradului de anestezie la copii, toate acestea conform celor mai înalte standarde„, a declarat dr. Mihai Gafencu, Preşedinte Salvaţi Copiii şi medic pediatru în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Dispozitivele aduse la Spitalul de Copii Louis Țurcanu sunt unice în zona de vest a României și au costat 36.000 de euro.

Dotarea făcută secției de chirurgie a Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” este parte a amplului program pe care Organizația Salvați Copiii România îl derulează în beneficiul maternităților si spitalelor, din anul 2012.

Numai în 2017, Salvați Copiii Romania a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 720.000 de euro. În cei șase ani de când organizația a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuți prematur, prin dotarea maternităților, trei milioane de euro au fost investite pentru achiziționarea de aparatură medicală indispensabilă.

Articolul precedentHoț de biciclete scos din circuit la Timișoara
Articolul următorSinucidere la Spitalul Județean din Timișoara. O femeie a sărit de la etajul 9