Primăria Timișoara a pregătit două proiecte pentru a atrage bani europeni alocați combaterii pandemiei COVID-19. Potrivit primarului Nicolae Robu, cele două proiecte au o valoare de aproape 20 de milioane de lei și vizează Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

“Cu acești bani, sume nerambursabile evident, vor fi achiziționate zeci de echipamente performante și dotări diverse pentru prestarea la un nivel înalt a serviciilor de sănătate. E vorba, în principal, de aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, un ecograf ultraperformant, aparate de dializă, instalații de laborator până la echipamente de protecție și așa ceva o să achiziționăm. Pentru Spitalul de Copii, primăria mai are aprobat un proiect prin care se vor face dotări de echipamente performante pentru noul corp de clădire, tot cu finanțare europeană”, spune Nicolae Robu.

În privința noului corp de clădire de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”, primarul Nicolae Robu a declarat că municipalitatea așteaptă rambursări de la Ministerul Sănătății pentru sumele cheltuite cu noul spital de copii.

Articolul precedentFestival medieval la Timișoara, la Castelul Huniazilor
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 28. Când coronavirusul apelează la influenceri