Nicio universitate din Uniunea Europeană nu va mai fi în topul celor 25 cele mai bune universități din lume, după ieșirea oficială a Marii Britanii din UE, potrivit Edupedu.ro.

Marea Britanie avea cinci universități în topul învățământului superior mondial, ligă dominată de instituțiile americane, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Parlamentul European a ratificat, miercuri seară la Bruxelles, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Documentul a fost aprobat cu 621 voturi pentru, 49 voturi împotrivă şi 13 abţineri, ceea ce înseamnă că este întrunită majoritatea simplă a voturilor exprimate (conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană).

Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

Odată cu plecare a 66 de milioane de locuitori, populaţia UE se va reduce până la 446 de milioane. Teritoriul Uniunii Europene va scădea cu 5,5%. Dacă Regatul Unit ar decide cândva să revină în UE, ţara ar trebui să se supună procedurii de aderare obişnuite.

Articolul precedentPieton băut acroșat de un autobuz pe drumul spre Zervești
Articolul următorMedicul Streinu Cercel, despre coronavirus, la Realitatea PLUS: Nu trebuie să intrăm în panică!