Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 6 premii – o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz – la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată luna aceasta, la Bath, Marea Britanie.

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Rezultatul îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume, subliniază Ministerul Educației. Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, și de Sebastian-Mihai Șimon, de la Liceul Internațional de Informatică din București. Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor. A fost lansată în 1959, la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus 7 state.

În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de 6 ori.

Articolul precedentRănit în mașina parcată. Pățania unui șofer din Timiș
Articolul următorPrimăria Timișoara, amendă pentru plata parcărilor din oraș