Naționala Franţei a trecut cu emoţii de formaţia Austriei, scor 1-0, luni seara, pe Dusseldorf Arena, în Grupa D a Campionatului European de fotbal – EURO 2024.

Vicecampioana mondială s-a impus la limită, după un autogol, și la pierdut pe Mbappe, accidentat pe final de meci.

Prima repriză a fost una cu puţine reuşite, diferenţa fiind făcută de autogolul lui Woeber din minutul 38, care a deviat nefericit centrarea lui Mbappe, la o neînţelegere cu Danso. Francezii puteau să îşi dubleze avantajul în finalul primei reprize, dar același Mbappe, rămas singur cu portarul, a ezitat şi a pierdut ocazia.

Repriza secundă a fost mai animată din punct de vedere al ocaziilor de gol, dar francezii au fost impreciși în ultima treime. Thuram, Mbappe, Dembele și Kunde au ratat principalele ocazii pentru francezi. Austria a rămas în meci până la final și a reușit să se apropie periculos în mai multe situații de poarta lui Maignan.

Într-un meci cu şapte cartonaşe galbene, record până acum la EURO 2024, Mbappe a ieşit de pe teren cu nasul spart, iar Griezmann cu capul spart. În celălalt meci al grupei D, Olanda a învins la limită Polonia, scor 2 la 1.

 

Articolul precedentEURO 2024: Belgia, eșec surprinzător împotriva Slovaciei
Articolul următorSorana Cîrstea a fost eliminată de la turneul din Birmingham