Eveniment caritabil pentru copii defavorizati

La Timișoara va avea loc un eveniment caritabil destinat strângerii de fonduri pentru două proiecte de suflet.

“Rotary Charleston Charity Celebration 2018 este un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru două proiecte de caritate extreme de importante: “Schimbăm destineși “Be a Gift to the Children.” , transmit organizatorii de la Rotary Club Timișoara Cosmopolitan.  

Proiectul “Schimbăm destine” sprijină reducerea decalajului existent la nivelul accesului la informație, la metode și mijloace moderne de predare în învățământul primar. Prin dotarea sălilor de clasă cu materiale didactice, mijloace IT, echipamente multimedia și mobilier se crează un mediu motivant pentru copii.

12 săli de clasă din județul Timiș sunt cuprinse în acest program, acestea urmând să fie dotate cu tehnologii și materiale didactice de ultimă generație care să stimuleze obținerea performanței în procesul de învățare.

“Be a Gift to the Children” este un proiect prin care se mijlocește  întâlnirea copiilor și tinerilor instituționalizați din mediul rural cu tinerii și copiii din cluburile educative. Întâlnirile au loc printr-un ciclu de evenimente anuale în care toți cei implicati au posibilitatea să interacționeze, să prezinte momente artistice și să   participe la spectacole de teatru pentru copii și tineret. Totodată copii primesc  de la personaje de poveste cadouri:  cărți, dulciuri, băuturi răcoritoare, jucării, articole de îmbrăcăminte, etc. Ideea de bază a acestui proiect este oferirea  unei șanse acestor copii, care au ocazia să descopere  lucruri la care în viața de zi cu zi nu au acces. Aceasta este o oportunitate pentru  identificarea vocației pentru viitor și dorinței de a fi cât mai buni într-un domeniu.

Rotary Charleston Charity Celebration 2018 va avea loc în 19 octombrie.

Articolul precedentMitropolitul Banatului, despre referendum
Articolul următorSpectacol senzațional de lumină și culoare într-una dintre piețele centrale din Timișoara