experimente copii roboti
festival cu experimente stiintifice in aer liber, la Timisoara

Experimente științifice în aer liber și tot felul de demonstrații interesante stârnesc curiozitatea copiilor la un festival de știință inedit

Experimente științifice din domeniul fizicii, chimiei și biologiei, roboți, telescoape dar și matematică explicată atractiv, acestea sunt doar câteva dintre atracțiile unui festival de știință. Manifestarea, aflată la prima ediție, se desfășoară în Piața Libertății din Timișoara.

Sute de copii au asistat cu mare plăcere la experimente. Cei mici au fost fascinați să observe cum apa poate face o minge să leviteze, cum se combină diverse substanțe chimice sau cum se mișcă roboții.

Și chiar dacă cei mici au fost cei mai vizibil entuziasmați de festival, acesta are o anvergură mult mai amplă. Evenimentul este dedicat copiilor de vârstă școlară, liceenilor, dar și studenților. Scopul îl reprezintă sprijinirea educației alternative din România, după modelul târgurilor de știință din vest.

“Având experienţa altor două târguri de ştiinţă în oraşele noastre natale, Baia Mare, respectiv, Piteşti, putem garanta tuturor participanţilor că vor avea o zi distractivă şi interesantă în care vor învaţă multe lucruri noi. Scopul este ca ei să privească ştiinţele cu plăcere şi să meargă acasă sau la scoală unde să le povestească şi altora despre ce au învăţat. Asta înseamnă că mulţi copii pot descoperi că îi pasionează o astfel de disciplină şi poate, peste câţiva ani, vom avea încă un laureat Nobel din Timişoara”, au precizat inițiatorii evenimentului.

După ce vineri au fost susținute workshop-uri în mai multe licee din Timișoara, ziua de sâmbătă a fost rezervată experimentelor în aer liber.

Târgul Science Festival este unul dintre cele zece proiecte câştigătoare la concursul de proiecte organizat de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Evenimentul este o inițiativă a trei prieteni care s-au cunoscut la Oxford. Sandor Kruk, doctorand în astronomie, Eliza Casapopol, care a terminat un master în matematică și Oana Romocea. Aceasta a fost timp de nouă ani a fost responsabilă cu PR-ul și comunicarea în cadrul universității.

Articolul precedentAmbrozia, planta care îi terorizează pe timișoreni
Articolul următorSpectacol în Banat. Timișoara Saracens câștigă clasicul rugby-ului românesc