Guvernul a lansat în dezbatere publică proiectul privind aceste exproprieri, persoanele fizice sau juridice interesate putând transmite propuneri, opinii, sugestii cu privire la proiectul de act normative până în 27 septembrie.

Despăgubirile, în valoare de 34,71 milioane lei sunt pentru exproprierea a 3.784 de imobile (construcții, terenuri, păduri, pășuni etc), în suprafață totală de 3.457.823 mp teren și 3.142 mp construcții. O bună parte din acesti bani va merge la proprietari din Caraș-Severin, de pe raza municipiului Caransebeș și a comunelor Păltiniș, Constantin Daicoviciu și Sacu, ale căror terenuri vor fi expropriate pentru a se moderniza calea ferată.

Un număr de 12 localități din Timiș sunt specificate, pentru că acolo vor avea loc asemenea operațiuni de terenuri, necesare reabilitării. 

Operațiuni vor avea loc pe  și pe raza Unităților Administrativ Teritoriale: Topolovățu Mare, Recaș, Remetea Mare, Ghiroda, Dudeștii Noi, Sânandrei, Ortișoara, Govojdia, Lugoj, Coșteiu, Timișoara și Belint – județul Timiș  dar și Arad, Vinga, Șagu și Vladimirescu – județul Arad.

Exproprierile pentru calea ferată Caransebeș-Arad vor presupune alocarea a aproximativ șapte milioane de euro, mai precis 34.709.530,77 lei.

Articolul precedentLa Timișoara, Bega Bulevard este în plină desfășurare
Articolul următorLiviu Dragnea, interviu eveniment, la Realitatea Plus. Secretele care dinamitează scena politică. Jocuri murdare – dezvăluirile care vor lăsa urme adânci. De ce tremură Palatele?