Turiștii sunt așteptați în această vară să viziteze obiectivele turistice de pe râul Timiș, atât pe teritoriul județului, cât și pe zona de graniță cu Serbia.

Proiectul Eco-Timiș este realizat în parteneriat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în judetul Timiș alături de partenerii săi, Asociația Miltonia Timișoara, Centrul de voluntariat și mișcarea pentru protecția naturii, Pancevo și Camera Regională de Comerț Pancevo, Serbia și urmărește promovarea obiectivelor turistice de pe râul Timi și Valea acestuia.

În cadrul proiectului au fost achiziționate biciclete, canoe și câte un catamaran de cele două părți, ce vor putea fi folosite de turiștii care ajung în această zonă a României, dar și în partea sârbă.

Vor fi 30 de biciclete pentru adulți și pentru copii, vor fi 12 canoe, două observatoare de păsări, un catamaran și câteva sute de elemente de mobilier urban. Ne dorim foarte mult să prindem pe acest proiect, și am dezvoltat trasee în zonele pe care vrem să le promovăm și mă refer la lacul Surduc, rezervația de la Satchinez, sanctuarul de la Parța, și cula de la Ciacova”, spune Delia Barbu, director APDT.

Pe lângă acestea, au fost achiziționate de partea română și două observatpare de păsări, ce vor fi amplasate în rezervația Satchinez și în Pădurea Macedonia.

Pe râul Timiș, în județ au fost stabilite cinci trasee pentru biciclete și unul pentri kaiac, acesta din urmă între Urseni și Șag. Cele cinci trasee de biciclete sunt:

Traseu 1: Muzeul Satului – Acumulare Dumbrăvița – Carani – Sânandrei – Hodoni – Satchinez – Rezervație. De la Hodoni se va putea circula și spre Băile Călacea

Traseu 2: Muzeul Satului – Acumulare Dumbrăvița – Giarmata Vii – Giarmata – Ianova – Baraj Ianova – Domeniile Herneacova

Traseu 3: Muzeul Satului – Giroc – Pădurea Giroc – Mănăstirea Șag – Șag – Parța – Cebza – Pădurea Macedonia

Traseu 4: Muzeul Satului – Ghiroda – Moșnița Veche – Bucovăț – Pădurea Macedonia. De la Ghiroda turiștii vor putea vizita și Balta cu nuferi

Traseu 5: Pădurea Giroc – Urseni – Albina – Parcul Dendrologic Bazoșu Nou

În vară urmează să fie organizate și plimbări cu catamaranul pe Timi, dar și o regată de kaiac-canoe.

Articolul precedentJoc periculos. Pățania unui tânăr din Timișoara după ce a răspuns unei provocări
Articolul următorBebeluș de 11 luni mort de gripă la Timișoara. A fost internat cu insuficiență respiratorie