Aproape 60 de angajați ai Fliarmonicii Banatul au intrat în grevă și au refuzat să participe la concertul inaugural al actualei stagiuni.

 60 de angajaţi ai Filarmonicii Banatul din Timişoara au intrat, vineri, în grevă. Ei au nemulțumiri mai vechi legate de relația cu directorul instituției și, susțin ei, de nerespectarea unor drepturi.  

Reprezentanții sindicatului din cadrul filarmonicii timișorene susțin că 65 de personane, dintre care cateva se afla în concediu medical, s-au hotărât să recurgă la această formă de prostest. În ultima perioadă, sindicaliștii au transmis mai multe mesaje de nemulțumire referitoare la modul în care decuge dialogul cu directorul instituției. La câteva concerte, cei nemulțumiți au purtat pe scena banderole albe, în semn de protest.

Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, și-a cerut scuze publicului, pe o rețea de socializare.

„Astăzi (…), deschidem o nouă stagiune a Filarmonicii Banatul Timişoara, cu o tristeţe în suflet. Deşi pe scenă se află un număr de colegi din orchestră şi cor, nu putem, cel puţin azi să avem un concert simfonic demn de o deschidere de stagiune. Din 191 de angajaţi ai filarmonicii, o treime (62 persoane) au hotărât să declanşeze greva. Astfel, 42 de colegi din orchestră, nouă colegi din cor şi cinci din personal auxiliar şi administrativ sunt în grevă, dar şi 15 colegi în concediu medical, (probabil răpuşi de această gripă tomnatică), ne-au făcut să luăm decizia schimbării programului. Nedorind să improvizăm un concert ad hoc, nereprezentativ pentru noi, am hotărât împreună cu primăria să vă oferim un extraordinar recital al solistului nostru din această seară, Ştefan Horvath, concert maestru al Orchestrei din Bassel-Elveţia, acompaniat la pian de solistul filarmonicii nostre, Dragoş Mihăilescu”, a scris Ioan Gârboni.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat că o parte a angajaţilor Filarmonicii Banatul nu au dorit să reia negocierile privind încheierea contractului colectiv de muncă. El a mai precizat că va lua măsurile necesare pentru clarificarea situației.

Articolul precedentAccident în apropiere de Timișoara. O masină a luat foc după ce s-a răsturnat
Articolul următorReferendum în Timiș, incidente la urne