Șalupa Poliției Locale Timișoara a revenit în patrulare pe Canalul Bega, având drept scop monitorizare malurilor, depistarea situațiilor prin care sunt încălcate prevederile legale referitoare la ordinea și liniștea publică, dar și în ceea ce privește protecția mediului, precum și alte aspecte negative, cum ar fi copaci uscați, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care periclitează circulația, distrugeri de mobilier urban și orice alte probleme care pot apărea pe apă sau pe maluri.

Chiar din primul weekend de patrulare, polițiștii locali au intervenit la un incident care punea în pericol siguranța circulației. Aceștia au observat plutind în derivă, în zona turbinelor de la Uzina de Apă, o hidrobicicletă. În urma verificărilor s-a stabilit că aceasta aparține unei societăți comerciale, fiind desfăcută, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de persoane necunoscute din zona Catedralei și fiind ulterior abandonată. Mijlocul de deplasare a fost preluat de polițiștii locali și a fost predat proprietarului.

Poliția Locală Timișoara a fost dotată cu șalupă din anul 2017,  fiind extrem de utilă pe timp de vară, în patrularea pe Canalul Bega. Polițiștii locali care se deplasează cu ea acționează în legătură permanentă cu patrulele de bicicliști care supraveghează malurile Begăi, dar și cu patrulele auto care sunt solicitate în sprijin, în cazul în care situația o impune.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentȚigări în loc de mere: descoperirea făcută de polițiștii din Timișoara
Articolul următorDemisii acceptate la Politehnica Timișoara. Pleacă antrenorul principal, secundul și administratorul delegat