Pompierii din Timiș sunt solicitați foarte des, în această perioadă, să intervină la incendiile de vegetație uscată.

În doar trei zile, pompierii au avut dea face cu 30 astfel de evenimente. Incendiile de vegetație sunt foarte periculoase, pentru că pot să se extindă rapid, favorizate de ierburile uscate și rafalele de vânt.

Pompierii fac un apel la proprietarii de terenuri care apelează la această metodă pentru a scăpa de vegetația uscată. Ei precizează că: “Vă informăm că arderea miriștii și a vegetației uscate se face DOAR cu avizul autorității competente în protecția mediului și după obținerea permisului de lucru cu focul, de la primărie.”

Pentru cei care au obținut avizul de la protecția mediului și permisul de lucru cu focul, există câteva măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație și miriști:

         condiții meteorologice fără vânt

         izolarea zonei de ardere față de căi de comunicație, construcții și fondu forestier, prin executarea de fâșii arate

         desfășurarea arderii numai pe timp de zi

         asigurarea, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere.

Cetățenii trebuie să conștientizeze că dacă autospecialele sunt plecate la incendii de vegetație uscată, timpul de răspuns într-o situație mai gravă poate fi afectat. “  transmit reprezentanții ISU Timiș.

Articolul precedentPatru oameni au murit într-un accident de tren, în Timiș
Articolul următorAmenzi date de polițiștii locali din Timișoara pentru timișorenii care nu s-au ocupat de deratizare și dezinsecție