Informatica Timișoara a fost învinsă cu 4-0 de Dunărea Călărași în ultimul meci pe teren propriu din aceste sezon al primei ligi de fotbal in sală.

Ecuația formației câștigătoare a fost rezolvată de oaspeți până la pauză, cu toate că timișorenii au ratat și ei oportunități bune de a înscrie. Mai întâi Plugaru de deschis scorul pentru Dunărea, pentru ca după câteva minute Ribeiro să facă 2-0, după un schimb de pase cu Tomescu. Golul al treilea a venit cu puțin timp înaintea pauzei. Ribeiro a șutat la poartă, portarul timișorean Voin a scăpat balonul, iar Vârlan a trimis în plasă.

Imediat după reluare tot oaspeții au fost cei care au punctat, autorul golului fiind Yanez Galan. După această reușită Dunărea nu a mai forțat, în timp ce timișorenii au încercat să înscrie și ei cel puțin odată. Gavrilă a fost cel mai aproape, însă după ce a ridicat balonul peste portarul Garcia, nu a mai apucat să trimită în poartă, mingea fiind respinsă de Vârlan. OPaspeții puteau și ei să mai înscrie o dată, dar mingea trimisă de Ribeiro a lovit stâlpul din dreapta porții lui Lungu.

S-a încheiat 4-0 pentru Dunărea, care astfel obține cea mai clară victorie din istoria întâlnirilor cu Informatica și este sigură de locul în finala pentru medalia de bronz.

A fost o înfrângere, zic eu cam dură după aspectul jocului. Am avut mai multe oportunități de a marca decât ei. Ce putem lua bun este că au jucat foarte mulți copii tineri. Până la urmă ăsta e obiectivul nostru, să îi creștem pe ei. Obiectivul pentru cei tineri este de fapt să câștigăm campionatul național la grupa lor de vârstă. Asta ar fi îmbucurător pentru noi, că au jucat cei tineri și sper ca pe viitor să închegăm un joc cât mai bun și să ne descurcăm mult mai bine în campionatul viitor„, a declarat la finalul întâlnirii Valentin Ilas, afșat la debut ca antrenor principal la Informatica Timișoara.

Per ansamblu sunt mulțumit de ce am jucat. Știam că cei de la Timișoara au o echipă de copii, eu le-am spus jucătorilor mei să nu subestimeze adversarul pentru că cei de la Timișoara sunt copii, dar au calitate și o să fie un meci greu. Mă bucur că am reușit să câștigăm. E greu sa prindem finala mare, dar în primul rând vrem să câștigăm cu Imperial vineri când vom juca acasă, și apoi, dacă va fi sa încurce Timișoara pe Ciuc, bine, dacă nu, ne vom lupta pentru locul 3. Dacă vom reuși să îl obținem, corelat cu câștigarea Cupei, pentru noi sezonul e salvat„, a spus la final antrenorul Dunării Călărași, Marian Șotârcă.

Informatica Timișoara mai are de jucat un singur meci în acest sezon, în deplasare, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc. Bănățenii mai au însă de disputat meciuri în cadrul Campionatului Național rezervat echipelor sub 19 ani.

Articolul precedentCurățenie generală pe bază de voluntariat
Articolul următorMașini în flăcări, la Timișoara