La Timișoara a avut loc o întâlnire regională a UNPR, în vederea reconsolidării partidului. La reuniune a participat și președintele formațiunii politice, Gabriel Oprea.

Acesta a afirmat că partidul este in reconsgtructie si are ca principale obiective refacerea numarului de membrii si obtinerea a peste 10% in alegerile locale si parlamentare.

Gabriel Oprea a dezvaluit faptul ca partidul avea, la un moment dat, 500.000  de membrii, iar acum mai sunt doar 120.000. El spera ca va recastiga sprijinul patriotilor romani si mai ales al celor care fac parte din categorii pe care le-a sprijinit in mandatul sau. Este vorba despre militari, politisti, pompieri si rezervisti.

“Legea 223/2015, pe care am inițiat-o și am promovat-o, o lege bună, a fost ulterior modificată de către guvernul Cioloș și de următoarele guverne, iar rezerviștii militari sunt nemulțumiți și se consideră nedreptățiți de aceste modificări, pentru că li s-a luat din drepturile pe care noi le-am asigurat și le-am apărat prin Legea 223. Această lege a fost construită pentru a sprijini oamenii care isi dedică țării întreaga viață, cu privațiuni, cu restricții, de multe ori departe de familie, de copiii lor, participare la misiuni interne și internationale în care își riscă sănătatea și viața. Modificările aduse legii îi afectează pe rezerviști, dar și pe activi, pentru că se discută acum și despre creșterea vârstei de pensionare, dar și despre modificări de statut pentru militari și polițiști. Cred că modificările făcute legii 223, precum și cele care se preconizează, afectează și activii și rezerviștii”.

Cat despre posibile viitoare aliante, liderul UNPR sustine ca partidul sau este deschis negocierilor, dar priveste cu realism situatia. El crede ca, in politica, daca nu ai ce sa oferi nu esti luat in seama, inca un motiv de a se concentra pe reconstructia formatiunii politice.

Articolul precedentPremiile Bibliotecii UPT, la o nouă ediție
Articolul următorO victorie și o înfrângere pentru cele două Poli și o remiză pentru Ripensia. Divizionarele secunde timișorene gata pentru sezonul de primăvară