Societatea civilă și firmele s-au mobilizat pentru susținerea proiectului Oxigen pentru Timișoara, lansat de Primărie și de Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”.

Primarul Dominic Fritz s-a declarat impresionat de implicarea de care comunitatea locală a dat dovadă pentru a sprijini persoanele diagnosticate cu COVID 19 și a precizat că primele pulsoximetre si concentratoare de oxigen au ajuns, deja, la cei care au nevoie de ele.

“Sunt foarte impresionat și bucuros de câți oameni s-au implicat, câte firme, câte organizați din societatea civilă și cetățeni. S-au strâns până acum peste 1 milion de lei pentru pulsoximetre și concentratoare. A început deja împărțirea acestor echipamente cu ajutorul medicilor de familie, care iau această decizie, și apoi voluntarii de la Fundația Comunitară ajută la împărțirea lor. E un exemplu foarte bun despre cum o comunitate se implică și, într-adevăr, ne ajută să degrevăm spitalele noastre pentru că toți cei care au forme medii de boală pot să se trateze acasă, dacă nu vor să vină la spital”, spune Dominic Fritz.

Donații pentru proiectul Oxigen pentru Timișoara se primesc în continuare, iar informații suplimentare sunt disponibile pe pagina de internet covid19.primariatm.ro.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAZI, ora 18:00 – Culisele Statului Paralel: NOI dezvăluiri din privatizarea Petrom
Articolul următorNoi detalii despre demolarea garajelor din Timișoara, un proiect drag fostului primar